Valpar!

I går natt fick vi valpar. Det började redan vid 11 tiden på förmiddagen då Tina började bädda och snurra omkring. Efter en stund började hon krysta och det var ingen tvekan om att det var i dag det skulle ske. Hon låg sen stilla i korgen hela dagen och kvällen och flämtade. Det var bara att ta det lugnt och se till henne. Vi hämtade madrass och filtar på kvällen då vi misstänkte att natten skulle bli lång. Det blev den.

 

Första valpen kom vid 01.30 och den sista 04.30. Några minuter efter valparna fötts och dom var rena och fina så tog dom spenarna och åt med frisk aptit. Fantastiskt hur instinkterna bara fungerar! Det blev 3 hanar och 2 tikar, skiljde ca 10 gram dom emellan och alla verkar friska och nu äter dom som galningar hela tiden när dom inte sover!

 

Tina betedde sig under hela valpningen som hon inte gjort annat och det har fungerat perfekt sedan dess. Hon lämnar inte valparna en sekund, jag får nästan släpa henne så hon får komma ut och kissa. Vilken upplevelse!

Natten då valparna kommer
Ett dygn gamla

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ulla-Britt Karlsson » Fler taxvalpar på G!:  ”Finns det någon ny sida 2014”

  • Anders Svensson » Påskhare:  ”Kunde inte låta bli att gilla bilden ovan :)”

  • Jan Stridh » Styrelsemöte och jakt:  ”Suveränt sätt att "komplettera" ett styrelsemöte!!”

  • hotlady » Premiärjakt 2012:  ”Ser ut att vara en underbar dag..”

  • Mikael » Arkeologi:  ”Onekligen en "guldgruva" på många sätt! För oss "lite äldre" blir det en nostalg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln